ΣΗΤΕΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ





ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ   ΥΓΕΙΑ  ΣΗΤΕΙΑΣ


Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Κρήτης είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός που δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό μας 


τραπέζι. Είναι ο φρέσκος φρουτοχυμόςτης ελιάς, χαμηλής οξύτητας(0,1 -0,8 %). Παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κρήτη από την εκλεκτή ποικιλία "Κορωνέικη". Είναι προϊόν μηχανικής επεξεργασίας του ελαιοκάρπου σε σύγχρονα ελαιουργικά συγκροτήματα. 


Καταναλώνεται αυτούσιο χωρίς άλλη επεξεργασία. Έχει υπέροχο άρωμα και φρουτώδη γεύση.
Συνθήκες παραγωγής
Παράγεται:

-Κάτω από τις άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες της κρητικής γης (τη μεγάλη ηλιοφάνεια, τον ήπιο γλυκό χειμώνα και το δροσερό καλοκαίρι, το ορεινό και λοφώδες ανάγλυφο του εδάφους, την φυσική γονιμότητα των εδαφών, το καθαρό ατμοσφαιρικό περιβάλλον).



-Από ελαιοπαραγωγούς που έχουν συσσωρευμένη εμπειρία αιώνων, που αγαπούν το ελαιόλαδο και σέβονται το περιβάλλον Βιολογικές, θρεπτικές, προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο  ΣΗΤΕΙΑΣ συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με όλες τις άλλες λιπαρές ουσίες που καταναλώνει ο άνθρωπος. Σε αυτό συμφωνούντα αποτελέσματα της μακράς εργαστηριακής και κλινικής έρευνας, τα συμπεράσματα των πολλών, ανά τον κόσμο, επιδημιολογικών μελετών, αλλά και η εμπειρία μιας πετυχημένης διατροφής του κρητικού λαού με Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο για πολλούς αιώνες.


 Σήμερα όλοι οι προηγμένοι λαοί προσπαθούν να εντάξουν στις διατροφικέςτους συνήθειες την Κρητική Δίαιτα. Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο έχει ευεργετική δράση στην ανάπτυξη και την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα:
-Θεραπεύει τις γαστρεντερικές και ηπατικές παθήσεις
-Εμποδίζει την ανάπτυξη χολολιθιάσεων
-Ανακουφίζει τα διαβητικά άτομα
-Προστατεύει το δέρμα από τηνηλιακή ακτινοβολία
-Ασκεί ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου σκελετού
-Παρατείνε την νεανικότητα του οργανισμού
-Εμποδίζει την εμφάνιση καρδιοαγγειακών παθήσεων και διαφόρων μορφών καρκίνου.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι το παρθένο Ελαιόλαδο είναι ευεργετικό για την υγεία και το συνιστούσαν σε πολλές περιπτώσεις όπως:
-Δερματικές παθήσεις
-Πρόκληση εμετού
-Πληγές και εγκαύματα
-Μολύνσεις αυτιών
-Γυναικολογικές παθήσεις
-Έλεγχο γεννήσεων

Σύμφωνα με τον κώδικα του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, το ελαιόλαδο θεωρούνταν ευεργετικό για περισσότερες από 60 θεραπευτικές χρήσεις.

Τρόποι Χρήσης
-Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο  ΣΗΤΕΙΑΣ χρησιμοποιείται ως νωπό στις σαλάτες ή μαγειρεύεται και δίδει σ' όλες τις περιπτώσεις υπέροχους γευστικούς και υγιεινούς συνδυασμούς. Σ' όλες τις χρήσεις το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο καταφανώς υπερέχει έναντι όλων των άλλων λιπαρών ουσιών. Ιδιαίτερη αντοχή παρουσιάζει στις υψηλές θερμοκρασίες (στα τηγανητά). Όταν οι τροφές τηγανίζονται με ελαιόλαδο δεν διαποτίζονται απ' αυτό στο βαθμό που διαποτίζονται όταν τηγανίζονται σε άλλα λίπη και έλαια. Έτσι οι τροφές γίνονται πιο εύπεπτες. Το ελαιόλαδο ακόμα και όταν θερμανθεί στους 200 °C, διατηρεί τη χολεκκριτική και χολαγωγό ιδιότητάτου και δεν έχει δυσμενή επίδραση στηνλειτουργία του συκωτιού και του μεταβολισμού των λιπιδίων

Ημερήσια ποσότητα που συνίσταται
Η ποσότητα ελαιολάδου που συνίσταται πρέπει να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες σε λιπαρά οξέα σε ποσοστό 10 -15%. Έτσι αν οι ημερήσιες ενεργειακές ανάγκες είναι 2.500 θερμίδες η κατανάλωση 25-35 γραμμαρίων ελαιολάδου ημερησίως μας καλύπτειτις ανάγκες μας σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. 'Οταν ο δείκτης μάζας σώματος (βάρος δια του ύψους εις το τετράγωνο) διατηρείται κάτω από 25, δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένος λόγος να μειωθεί η πρόσληψη ελαιολάδου, παρά την αναμφισβήτητα υψηλή ενεργειακή του πυκνότητα.

 Σε μια δίαιτα αδυνατίσματος η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και η μείωση της πρόσληψης θερμίδων οποιασδήποτε προέλευσης αποτελούν προτεραιότητες. Τα τρόφιμα δεν επηρεάζουν το δείκτη μάζας σώματος κατά τρόπο άλλο από αυτόν που συνδέεται με την ενεργειακή τους πυκνότητα. Ειδικότερα για το ελαιόλαδο η μείωση του δεν συνίσταται όταν συνεπάγεται και τη μείωση πρόσληψης λαχανικών και όσπριων, τα οποία συχνά μαγειρεύονται με ελαιόλαδο.