ΜΕΛΙ SI-MEL

MEGA XORHGOS TV   Στοιχεία επιχείρησης
  • Επωνυμία:SI-MEL - SAVIDAKIS GEORGIOS
  • Διεύθυνση:Gela
  • Πόλη:Σητεία
  • Τ.Κ.:723 00
  • Περιφέρεια:Crete Island
  • Τηλ.:+30 2843025444
  • Fax:+30 2843025444
  • Web site:www.si-mel.gr


Αντιβακτηριακή δράση: το μέλι  σητειας έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο λόγω του υπεροξειδίου του υδρογόνου που περιέχει, της οξύτητάς του και της υψηλής συγκέντρωσης των ζαχάρων του. Βοηθά στην επούλωση των πληγών, σταματά το αίμα στις πληγές και τα τραύματα και προσφέρει ασηψία. Χάρη στις αντιβιοτικές και αλκαλικές ιδιότητές του βοηθά στην απολύμανση του στόματος και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις τερηδόνας.

Μεταβολισμός: το μέλι  σητειας συνιστάται κατά της παχυσαρκίας που οφείλεται στον ελαττωματικό μεταβολισμό, υπερινσουλινισμό και στην συγκράτηση νερού στους ιστούς.

Καρδιά-Κυκλοφορικό: η παρατεταμένη κατανάλωση μελιού από άτομα που πάσχουν από καρδιακές διαταραχές, έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της κατάστασης τους. Τα ζάχαρα του μελιού, ιδίως η γλυκόζη είναι απαραίτητα για τις συστολές του καρδιακού μυ και αποτελούν πηγή ενέργειας για την καρδιά. Ακόμη το μέλι με τη βοήθεια των ζαχάρων του και τις ακετυλοχολίνης διαστέλλει τα αγγεία και μειώνει την υπέρταση.

MEGA XORHGOS TV   Στοιχεία επιχείρησης

  • Επωνυμία:SI-MEL - SAVIDAKIS GEORGIOS
  • Διεύθυνση:Gela
  • Πόλη:Σητεία
  • Τ.Κ.:723 00
  • Περιφέρεια:Crete Island
  • Τηλ.:+30 2843025444
  • Fax:+30 2843025444
  • Web site:www.si-mel.gr
Αναιμία: το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης, ιδίως σε παιδιά αυξάνει με την κατανάλωση μελιού κυρίως λόγω του σιδήρου και του χαλκού που περιέχει.

Στομαχοεντερικές παθήσεις: το μέλι σητειας  είναι βασικά αλκαλική τροφή λόγω των μεταλλικών αλάτων που περιέχει. Η αλκαλικότητα αυτή μειώνει την οξύτητα του στομάχου. Το μέλι αποδεικνύεται πολύτιμο μέσο προστασίας κατά των ελκών του στομάχου και δώδεκα- δακτύλου. Τέλος το μέλι θεωρείται σαν ένα από τα καλύτερα φυσικά ελαφρά καθαρτικά.

Συκώτι: η γλυκόζη του μελιού συμπληρώνει τις εφεδρείες του γλυκογόνου του ήπατος. Το συκώτι είναι το εργοστάσιο του οργανισμού μας όπου συντίθενται χρήσιμες για τον οργανισμό ουσίες και αποικοδομούνται άλλες που είναι επικίνδυνες όπως οι τοξίνες. Η παρουσία γλυκογόνου ενισχύει αυτή την εργασία και αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στις μολύνσεις.

Νεφρά: το μέλι περιέχει πολύ λίγη πρωτεΐνη και σχεδόν καθόλου αλάτι, ουσίες που δεν επιτρέπονται σε άτομα που έχουν παθήσεις νεφρών. Εκτός αυτού το μέλι, σαν υπερτονικό διάλυμα γλυκόζης, δυναμώνει και ενισχύει τον οργανισμό και είναι διουρητικό.

Τέλος το μέλι λόγω του υψηλού ποσοστού φρουκτόζης σε συνδυασμό με τα ένζυμά του αποκαθιστά την νηφαλιότητα σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης ,ιδίως αν συνδυαστεί με χυμό λεμονιού.

Η εκπομπή του Ν. Μάνεση στην Si-mel
  Καταπληκτικές στίγμες μοιραστήκαμε με τον κ. Νικο Μάνεση και την δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής του Alpha "60' Ελλάδα" που επισκέφτηκαν με το συνεργείο τους τις εγκαταστάσεις της SI-MEL Σαββιδάκης Γεώργιος.
  Είχαμε τη χαρά να τους ξεναγήσουμε στους χώρους μας και να γνωρίσουν τη παραγωγή και τη συσκευασία των μελισσοκομικών προϊόντων του τόπου μας. Μιλήσαμε για την ανάπτυξη της εταιρείας μας και την εξαγωγική της δραστηριότητα δίνοντας μεγαλη έμφαση στην υψηλή ποιότητα του σητειακού θυμαρίσιου μελιού.
  Μαγευμένοι απο τις γευσεις και τα αρώματα και δη του πιστοποιημένου βιολογικού μελιου «ΤΟΠΛΟΥ», του μοναδικου βιολογικού μελιού της Κρητης που έχει καταφέρει να βραβευτει σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποιότητας και γευσιγνωσίας στην ΒIOL MIEL της Ιταλίας.

Τους ευχαρισούμε πολύ για την επίσκεψη και την ανάδειξη των ποιοτικών προιόντων του απομακρυσμένου τόπου μας.

Νέες μεταλλικές συσκευασίες μέλι ΤΟΠΛΟΥ

Κάτι νέο, κάτι εντυπωσιακό, κάτι εύχρηστο...
Κάτι που το γνωρίζεται όλοι αλλά ήρθε να κάνει είσοδο με νέα μεταλλική εμφάνιση... Τι είναι; Τι είναι;
Το μέλι ΤΟΠΛΟΥ από θυμάρι και αρωματικά φυτά κυκλοφορεί πλέον σε easy open συσκευασία για την εύκολη μεταφορά και αποθήκευση του!
Κομψό, με το ίδιο υπέροχο άρωμα και τη λεπτή γεύση, χρυσαφένιο και όμορφο θα εντυπωσιάσει κ τον κάθε απαιτητικό ουρανίσκο....
Το μέλι ΤΟΠΛΟΥ έρχεται με νέους συνδυασμούς και στοιχεία χρήσιμα για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμόυ...

Θα μοιραστώ μαζί σας το πρωινό μου...δεν το κάνω συχνά! Αλλά σήμερα θα είμαι καλή λόγω ενθουσιασμού...


Pancakes με βρώμη, μαύρο αλεύρι, μπανάνα και γάλα... περιλουσμένα με το χρυσαφένιο μέλι ΤΟΠΛΟΥ και διακοσμημένα με τις πολύτιμες τροφές blueberry και cranberry...

Ναι, ναι σωστά ακούσατε, τώρα σερβίρουμε μέλι ΤΟΠΛΟΥ με 5 διαφορετικούς συνδυασμούς υπερτροφών!

Σήμερα επέλεξα για το πρωινό μου:
Blueberry ή αλλιώς μύρτιλο: βοηθάει στην επιμήκυνση της ζωής λόγω αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων, στην πρόληψη αλλεργιών, δίνει νεότητα και υγεία, καλή όραση, ανανέωση οργανισμού, πρόληψη εμφράγματος μυοκαρδίου και εγκεφαλικού επεισοδίου, πρόληψη ογκολογικών παθήσεων και βοηθάει στην πρόληψη αρτιριοσκλήρυνσης.

Cranberry: έχει αντικαρκινική και αντιβακτηριδιακή δράση, καταπολεμά τις ουρολοιμώξεις, είναι αντιφλεγμονώδη, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, αποτρέπει το έλκος στομάχου και την οδοντική πλάκα.

Και τα δύο είναι πλούσια σε βιταμίνες, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά!

Σπιτικές μάσκες και κρέμες προσώπου
undefined
Καλημέρα σας! Μετά από αίτηματα σας, σας ετοιμάσαμε μια σειρά από μάσκες και κρέμες προσώπου για της γυναίκες της ομάδας μας-παρέας μας! Όλες οι μάσκες και οι κρέμες προσώπου είναι σπιτικές και χρησιμοποιούν αγνά υλικά..

MEGA XORHGOS TV   Στοιχεία επιχείρησης

  • Επωνυμία:SI-MEL - SAVIDAKIS GEORGIOS
  • Διεύθυνση:Gela
  • Πόλη:Σητεία
  • Τ.Κ.:723 00
  • Περιφέρεια:Crete Island
  • Τηλ.:+30 2843025444
  • Fax:+30 2843025444
  • Web site:www.si-mel.gr
1) Μασκα ενυδατική με γιαούρτι, μέλι και λεμόνι
Συστατικά:
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (πλήρες)
2-3 σταγόνες φυσικός χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μπολάκι προσθέστε 2 κουταλιές γιαούρτι.
Στη συνέχεια προσθέστε 2 με 3 σταγόνες φυσικό χυμό λεμονιού.
Τέλος προσθέστε μια κουταλιά μέλι και ανακατέψτε καλά.
Η μάσκα είναι έτοιμη.
Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε να δράσει για 10 με 15 λεπτά.
Έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2) Κρέμα προσώπου με μέλι σητειας και βρώμη και γιαούρτι(για λαμπερό δέρμα)

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μια κρέμα προσώπου με μέλι και βρώμη. Η κρέμα αυτή βοηθάει στη στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος και προσδίδει μια λαμπερή εμφάνιση. Αναμείξτε ένα φλιτζάνι (του ελληνικού) βρώμη και ½ φλιτζάνι (του ελληνικού) μέλι σε ένα μπολ. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον βρώμη (αν το μέλι δεν έχει γίνει αρκετά "πηχτό"). Στη συνέχεια προσθέστε ένα φλιτζάνι (του ελληνικού) γιαούρτι στο μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι η υφή να γίνει κρεμώδη. Απλώστε την κρέμα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη για τουλάχιστον 10 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε.


3) Κρέμα προσώπου με μέλι, κριθάρι και λάιμ (για απολέπιση)


Αν θέλετε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα του προσώπου, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη φυσική κρέμα απολέπισης με μέλι, κριθάρι και χυμό λάιμ. Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κριθάρι και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ. Να ανακατέψετε καλά έτσι ώστε τα υλικά να πάρουν κρεμώδη υφή. Απλώστε στο πρόσωπο και το λαιμό έτσι ώστε να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Συμβουλή
Προσοχή, απολέπιση προσώπου καλό είναι να μην κάνετε κάθε μέρα. Το πολύ μια φορά την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετά. Η πιο συχνή απολέπιση (όποια κρέμα και να χρησιμοποιείτε) μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς στο δέρμα.

4) Κρέμα προσώπου με μέλι, κακάο και κρέμα γάλακτος (για πρόληψη της ακμής)

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτή την κρέμα προσώπου με μέλι και κρέμα γάλακτος για να αφαιρέσετε την υπερβολική "έκκριση" ελαίων του προσώπου. Η αφαίρεση της επιπλέον λιπαρότητας της επιδερμίδας βοηθά στη μείωση της εμφάνισης δέρματος με σπυράκια ή ακμής.

 Αναμείξτε ½ φλιτζάνι κακάο και 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ. Μπορείτε να προσθέσετε στη συνέχεια, ½ φλιτζάνι παπάγια, και 1 φλιτζάνι μέλι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη πλιγούρι βρώμης και το μείγμα θα μετατραπεί σε μια παχιά κρέμα. Απλώστε την κρέμα στο πρόσωπό σας, και αφήστε τη για 30 λεπτά. Έπειτα ξέπλυνετε με ζεστό νερό. Αυτή η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά για την πρόληψη της ακμής.

5) Κρέμα προσώπου με μέλι και αυγό (αντιγηραντική - αντιρυτιδική κρέμα)
α)
Χτυπήστε ένα αυγό και προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Χτυπήστε το μείγμα έως ότου να γίνει μια ομαλή και συνεκτική ουσία. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Σκουπίστε το πρόσωπο με μια πετσέτα. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα τώρα είναι η κατάλληλη ώρα.

MEGA XORHGOS TV   Στοιχεία επιχείρησης

  • Επωνυμία:SI-MEL - SAVIDAKIS GEORGIOS
  • Διεύθυνση:Gela
  • Πόλη:Σητεία
  • Τ.Κ.:723 00
  • Περιφέρεια:Crete Island
  • Τηλ.:+30 2843025444
  • Fax:+30 2843025444
  • Web site:www.si-mel.gr
β)
1 κουταλιά μέλι
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά λάδι αβοκάντο ή πολτοποιημένο αβοκάντο
1 κουταλιά τζέλ αλόης
1 κάψουλα βιταμίνης Ε
Αναμίξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος καθώς οι ευεργετικές ιδιότητες όλων των συστατικών αλλά και η βιταμίνη Ε (αντιοξειδωτικές ιδιότητες) βοηθούν στην αναδόμηση, τη θρέψη και την αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Μπορεί να γίνεται 3 φορές την εβδομάδα.

6) Μασκα με μέλι σητειας   αλόη και κρεμα γαλακτος

Α. 1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά τζέλ αλόης
Αναμίξτε όλα τα υλικά μαζί και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Οι ενυδατικές ιδιότητες της κρέμας και της αλόης κάνουν την μάσκα αυτή ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος, ενώ οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού βοηθούν στην αναδόμηση και θρέψη της επιδερμίδας. Μπορεί να γίνεται 3 φορές την εβδομάδα.

7) Μασκα προσώπου με μέλι για λιπαρες επιδερμίδες

1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλιά άργιλο
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Αναμίξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Είναι ιδανική για λιπαρά δέρματα καθώς περιέχει άργιλο και λεμόνι συστατικά που βοηθούν στην ρύθμιση της λιπαρότητας. Μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα.

8) Μάσκα προσώπου με μέλι και ελαιόλαδο
Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας μέλι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα:
1. Χτυπήσετε τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ
2. Εφαρμόστε το υλικό από τη μέση των μαλλιών, μέχρι τις άκρες
3. Αφού εφαρμόσετε τη μάσκα, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά σας για να πάει σε όλη την επιφάνεια που χρειάζεται
4. Έπειτα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε τη για περίπου 1-2 λεπτά.


5. Λουστείτε και ξεβγάλτε καλά τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό.

Extra tip: Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και πριν και μετά το styling προσθέστε στις άκρες, λάδι λείανσης ή μετάξι, για να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα.


Η Si-mel σε ερευνητική εργασία!

Αναφορά στην εταιρεία SI-MEL Σαββιδάκης Γεώργιος και το μέλι "ΤΟΠΛΟΥ" έγινε σε ερευνητική εργασία του Ενιαίου Λυκείου Σητείας με θέμα την επιχειρηματικότητα της πόλης μας! Οι παρουσιάσεις των εργασιών έγιναν στο Πολύκεντρο του δήμου Σητείας όπου υπήρχε χώρος για την τοποθέτηση των μελισσοκομικών προϊόντων "ΤΟΠΛΟΥ" αλλά και άλλων προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων.

Μέλι σητειας  και κανέλα: Καλήτερα από φάρμακο!
undefined

Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.

MEGA XORHGOS TV   Στοιχεία επιχείρησης

  • Επωνυμία:SI-MEL - SAVIDAKIS GEORGIOS
  • Διεύθυνση:Gela
  • Πόλη:Σητεία
  • Τ.Κ.:723 00
  • Περιφέρεια:Crete Island
  • Τηλ.:+30 2843025444
  • Fax:+30 2843025444
  • Web site:www.si-mel.gr

Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.
Συμβουλή
Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.
Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα
Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.
Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:
ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΤΟΠΛΟΥ

To ασημένιο μετάλλιο έφερε στην Κρήτη η εταιρεία SI-MEL ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που παράγει το "ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΤΟΠΛΟΥ" (βιολογικό προϊόν στην κατηγορία: θυμαρίσιο) στον 5ο διεθνή διαγωνισμό Biolmiel που διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2011 στην Βίμπο-Βαλένθια της Ιταλίας! 

MEGA XORHGOS TV   Στοιχεία επιχείρησης

  • Επωνυμία:SI-MEL - SAVIDAKIS GEORGIOS
  • Διεύθυνση:Gela
  • Πόλη:Σητεία
  • Τ.Κ.:723 00
  • Περιφέρεια:Crete Island
  • Τηλ.:+30 2843025444
  • Fax:+30 2843025444
  • Web site:www.si-mel.gr



Η διεθνής κριτική επιτροπή αξιολόγησε παρισσότερα από 200 προϊόντα στα οποία είχε προηγηθεί χημική ανάλυση, και καθόρισε τους νικητές με συνολικό μέσο όρο που ξεπέρασε στην βαθμολόγηση τα 80/100. Στον διαγωνισμό έλαβε μέρος σημαντικός αριθμός μελισσοκόμων, από διάφορες χώρες, ενώ ειδικά για την Ελλάδα

 το πλήθος των συμμετοχών και των διακρίσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αποδεικνύοντας ότι το επίπεδο ποιότητας των προϊόντων της χώρας και ειδικά του βιολογικού μελιού, αναγνωρίζεται παγκοσμίως.
 πρόσθετη χρηματοδότηση θα πρέπει κυρίως να δοθεί για την ενίσχυση των μελισσοκόμων και τη χρηματοδότηση εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των ασθενειών που πλήττουν τις μέλισσες.

Το ζήτημα είναι πράγματι επείγον: μόνο τα δύο τελευταία χρόνια ορισμένες περιοχές της Ευρώπης καταγράφουν θνησιμότητα που υπερβαίνει το 80% αντί για το φυσιολογικό 5%, με προφανείς συνέπειες και για την παραγωγή μελιού. Βασικές αιτίες του φαινομένου οι ειδικοί εικάζουν ότι είναι η μειωμένη ανοσία τους λόγω συγκεκριμένων παθογόνων όπως η Varroa Mite, η χρήση εντομοκτόνων στη γεωργία, οι κλιματικές αλλαγές, η εξαφάνιση της τροφής τους λόγω των αλλαγών στις χρήσεις γης και, ενδεχομένως, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν οι πυλώνες υψηλής τάσης και οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.